Näsduk vikning

Bröstnäsduken är en perfekt accessoar till kavajen eller näsduken. Du kan kombinera den med olika stilar och outfits och den går att hitta i alla färger och mönster. Men det är inte alltid så lätt att veta hur man viker en näsduk på det snyggaste sättet. Här nedan ger vi dig lite tips och råd på detta samt presenterar några av de vanligaste och mest populära sätten att vika en näsduk på. 

Puff
En populär variant som passar bra vid festliga tillfällen. Tag näsduken mellan tumme och pekfinger och skaka om den lite. Kläm sedan åt med andra handen om midjan på näsduken, överdelen ska helst vara lite slarvigt veckad. Vik därefter upp nederdelen och stoppa ned näsduken i fickan. Klart.

Flat fold
Vik näsduken längs den vertikala sidan. Vik sedan upp lite mindre än hälften av näsduken så att du får en liten bit över. Denna låter du sticka upp ur bröstfickan. Färdigt!

One point fold
Lägg näsduken på ett plant underlag och låt ett hörn peka uppåt. Vik sedan på mitten längs horisonten, så att du får en trekant med vecket i botten och två hörn i mitten. Vik över från vänster respektive höger så att du får formen av ett ”litet hus”.  Låt sedan ”taket” på huset sticka upp ur bröstfickan. Leker du lite med de sista vikningarna så kan du få ett asymmetriskt tak.

Two point fold
Starta som med one point med ett hörn nedtill och ett upptill. Vik därefter upp nederdelen längs horisonten på samma sätt, men gör vikningen lite sned. Du kommer då att få två ”takspetsar”. Vik slutligen in vänstra och högra delen och stoppa därefter ned den tyghuset i bröstfickan med dubbelspetsarna nedåt. Redo!

Vi hoppas att du har fått lite hjälp på traven hur man viker näsduken snyggt med dessa trevliga varianter. Lycka till!