MyCuff
Herraccessoarer

Företagslån för nya företag

Kanske ligger du i startgroparna för att öppna en butik med herraccessoarer, eller så har du nyss startat ditt företag som handlar med värdepapper - Vad du gör är inte så viktigt, det viktiga är att du ger ditt företag bästa möjliga chans att lyckas. 

Det är väldigt många som väljer att starta företag idag och ibland kan man behöva ett lån för att komma igång ordentligt. Men hur funkar det egentligen? Kan man be om företagslån för nystartade bolag? Det finns ju ingen bokföring som visar hur det gått tidigare år, bara en kalkyl och en prognos - och en förhoppning. 

Storbanker säger ofta nej

De största bankerna brukar vilja se att du kan betala tillbaka och då krävs det att du kan visa upp en god inkomst. Ändå är ett företagslån för nystartade bolag en nyckelfaktor för att kunna få en god start. Det du kan göra är att vända dig till andra långivare och be om ett lån för nya företag. 

Det du bör ha förberett är:

  • Ordna säkerhet - varulager, maskiner eller borgensman
  • Ha flera referenser
  • Skriv ner en utförlig affärsplan - glöm inte budget!
  • En rimlig förklaring till varför du behöver låna pengar

Att be om ett lån för att ha en buffert kommer troligen inte att beviljas. Har du däremot en kund på gång och ett "letter of intent" (ett bevis på att kund kommer att lägga en beställning) och kan visa att lånet kommer att generera en god inkomst i slutändan så är det troligare att du får ditt lån. Lycka till med ditt nya företag och hoppas du känner att du fått lite tips och råd på vägen. 

22 Apr 2022