MyCuff
Herraccessoarer

Vad äter du till frukost?

Vad äter du egentligen till frukost innan du går till jobbet? Eller äter du någon över huvud taget? Det är så olika det där och beroende på vem man frågar så är frukosten olika viktig. En del väljer att starta dagen med en proteinshake, läs mer på Fitnessfrank.se om hur bra det är, medan andra väljer att ställa sig vid spisen och laga pannkakor eller steka bacon. Det viktigaste är att du får i dig alla näringsämnen under dagen och det spelar faktiskt ingen roll om du väljer att äta en frukost med kostcirkelns alla delar eller om du lägger de delarna på tallriken vid andra måltider. 

Däremot kan frukosten ha helt andra funktioner. En person som lätt tappar koncentrationen om man är hungrig bör kanske ha en stadig frukost medan den som lätt får ont i magen bör starta lite mer försiktigt. 

Tips på en bra frukost

För de allra flesta fungerar en allsidig frukost och här tipsar jag om hur du kan tänka. 

  • Kaffe eller te (om man gillar det)
  • Vatten
  • Smörgås med ett salladsblad, ost, skinka
  • Gröt
  • Ägg

Om du ställer fram detta till frukosten så kommer du att känna dig mätt och samtidigt få i dig något gott. Är ni flera i familjen så kan det bli en mysig stund på morgonen innan alla flyger iväg till jobb, skola eller annat också. 

Däremot så tycker jag man kan låta bli mjölken på morgonen. Den ger en hinna i munnen som är svår att få bort, och det är en dryck för barn - enligt mig! 

9 Jan 2023