MyCuff
Herraccessoarer

Råd för enklare flytt

För ett litet tag sedan tipsade jag om hur du kan tänka för att fixa flyttstädningen och nu går vi vidare i samma tema och fortsätter med lite tips för hur du kan göra själva flytten lite enklare och lite roligare. 

Mitt första, och bästa, tips är att kolla in https://www.flyttfirmaivästerås.se som är ett företag som kan hjälpa dig att flytta både stort och smått. Vill du ha hjälp med packning så kan de erbjuda fullservice så du bara möter upp och är med och roddar lite. Enklare kan det väl inte bli? 

Om du hellre vill sköta jobbet själv

Ska du utföra flytten utan flyttfirma så bör du tänka på följande:

  • Skaffa riktiga flyttlådor: Vanliga bananlådor är gratis men de går sönder för lätt. Riktiga flyttkartonger håller för tuffa tag, och de går att stapla. 
  • Hyr en lastbil: Det går att flytta med ett släp om man vill men det är krångligare. En minlastbil går att hyra på bensinstationer och du kan flytta mycket snabbare och enklare med en sån.
  • Packa snällt: Tunga lådor är inte kul att bära! Packa och provlyft alla lådor och känns de lite för tunga - så är de för tunga! 
  • Be om hjälp: Det är inte kul att flytta ensam och det tar tid. Be vänner och familj om hjälp.

Sedan när allt är klart så bjuder du alla som hjälpte till på mat och dryck, då lär de komma tillbaka och hjälpa till även nästa gång du ber dem. 

16 Nov 2022