MyCuff
Herraccessoarer

Mode i Vinter OS 2018

Om drygt 2 månader är det dags för den 23:e Olympiska vinterspelen och inför OS-starten har jag valt att titta lite närmare på lite modetrender. 

OS tröjorna i Ishockey

Så har de äntligen släppts, OS-tröjorna för de deltagande Ishockey-nationerna i Pyeongchang. Sveriges hemmaställ går som vanligt i gult och blått och med Tre Kronor på bröstet. Så inget är speciellt överraskande eller? Nej den Hockeytröja som Nike levererar är faktiskt ganska lik tidigare tröjor. Det enda som skiljer sig en smula är att Tre Kronorna har lite inslag av vitt också. Den svenska OS-tröjan känns stilren och enkelt, förutom de Tre Kronor som pryder bröstet bjuds det på två blåa sträck.

Horribel finsk OS-kollektion

Finnarna brukar blanda och ge när det kommer till mode och OS i Pyeongchang lär knappast bli något undantag. Finlands OS-kollektion presenterades i slutet av november och fick omgående negativ kritik. Bara 10 procent  av Ilta-Sanomats läsare gillade kläderna och man kan faktiskt förstå varför. I mitt tycke är kläderna helt horribla och jag tycker faktiskt riktigt synd om våra grannar i öst. Istället för enkelt och stilrent har finnarna satsat på mycket mönster och en hel del färger. Något som inte känns helt 2018 enligt mig.

Häftig norsk Hockeytröja

När det gäller hockeytröjorna i OS sticker en ut lite extra: Norges. Norges OS-tröja går i färgerna rött, vitt och blått med ett snyggt vikingaskepp nederst på tröjan. Förutom vikingaskeppet pryder bokstäverna N-O-R-G-E tröjan som får högsta betyg av mig. En riktig fullträff!

5 Dec 2017